Σχετικά με το Phõs

To όνομα Phõs

#phoseffect

Φως  /ˈfos/  αρχαία ελληνική φῶς / φάος< πρωτοελληνική pʰáos

Σύμφωνα με το λεξικό το φως ονομάζεται ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που ανιχνεύεται από το ανθρώπινο μάτι και εκλαμβάνεται ως αίσθηση (αντίληψη) αυτής. Φως, δηλαδή, είναι το αίτιο της όρασης. Η πολυπλοκότητα του φαινομένου του φωτός αδυνατεί να χωρέσει σε έναν ορισμό που από τη φύση του – ακόμη και ο πιο ακριβής – «περιορίζει», γι’ αυτό σύμφωνα με τον Επίκουρο «Τα ονόματα είναι σαφέστερα από τους ορισμούς».

Το φως, όμως, απασχόλησε και τους Αρχαίους Έλληνες που το εξέλαβαν ως παιδί του Έρωτα σύμφωνα με τη Θεογονία του Ησιόδου.

Η Ηώς εκπροσωπεί το πρώτο φως της ημέρας. Απαντάται δε και στον Όμηρο, όπως: «Φάος ήεν επί χθόνα…» (Οδ. Ψ. 37) και αλλού «Ήλθες Τηλέμαχε, γλυκερόν φως» (Οδ. Π. 23) ή ακόμα και στον Ανακρέοντα ως προσφώνηση «Ω φάος Ελλήνων».

Ο Σολωμός θεωρεί το φως συστατικό στοιχείο της Ελευθερίας που προσδίδει κάλλος και υπεροχή «Α! το φως που σε στολίζει, / σαν ηλίου φεγγοβολή /… φως το χέρι, φως το πόδι, / κι όλα γύρω σου είναι φως» (Ύμνος εις την Ελευθερίαν).

Φως, πηγή ζωής  που όπου και να πέσει το αποκαλύπτει και το αναδεικνύει έτσι λοιπόν με αυτήν την έμπνευση  το brand ονομάζεται Phõs.


Δείτε τα Προϊόντα

Το λογότυπο Phõs

Έπειτα από το όνομα η ανάγκη για ένα λογότυπο με χαρακτήρα δημιουργήθηκε και έχοντας επτανησιακές ρίζες και ισχυρούς δεσμούς με την Λευκάδα η έμπνευση ήρθε από ένα κέντημα κειμήλιο της γιαγιάς Διαμάντως , όπου για να δημιουργηθεί , το σχέδιο αφήνει το περιθώριο να  διαμορφωθεί ελεύθερα από την κεντίστρα ,χρειάζεται όμως απόλυτη μαθηματική ακρίβεια για να κεντηθεί σωστά. ΄Οπως και τα προιόντα που υπάρχει η δημιουργικότητα και η καινοτομία όμως γύρω από τα πλαίσια της επιστημονικής ματιάς έτσι ώστε να λειτουργήσουν σωστά. Το μοτίβο αυτού του κεντήματος είναι το απαύγασμα της ελεύθερης έκφρασης ,της φινέτσας και της ακρίβειας όπως και η φιλοσοφία της εταιρίας.

H ιστορία πίσω από το λογότυπο που αξίζει την προσοχή μας

Η καρσάνικη βελονιά είναι ένας τύπος κεντήματος, παραδοσιακός του χωριού Καρυά της Λευκάδας. Είναι ιδιαίτερα λεπτό,  φίνο, μετρημένο με μαθηματική ακρίβεια και είναι εγγεγραμένο στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς από το 2019.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Καρσάνικου κεντήματος είναι ότι δεν περιορίζει την κεντήστρα, αλλά της αφήνει το περιθώριο να προσθέτει και να αφαιρεί μοτίφ, διαμορφώνοντας έτσι ένα δικό της σχέδιο. Χρειάζεται όμως απόλυτη μαθηματική ακρίβεια για να κεντηθεί σωστά.


Δείτε τα Προϊόντα